Canada

Fra vores tur til det nordvestlige Canada fra 25. april til 24. juli 2007

En helt almindelig familie med 3 børn, en middel indkomst, en nedlagt ejendom i Thy, 2 gamle biler, og med hang til det primitive friluftsliv.

Vi havde i flere år delt en drøm om en længere rejse til Canada. Og netop det vestlige Canada, dels for at besøge Beriths mangeårige ven Sylvain og hans familie, og dels for at opleve den storslåede canadiske natur på tæt hold.

Vi ønskede at se nærmere på den meget afvekslende kultur i det multietniske land, og planlagde også et par afstikkere ind i Alaska.

Vores økonomi nødvendiggjorde at vi levede primitivt. Vi skippede ret hurtigt idéen om at leje et motorhome, da det er alt for dyrt. Den må desuden ikke køre på grusvej, – hvordan man så end undgår det!!

Et telt og en brugt bil er væsentlig billigere både i indkøb og forbrug. Desuden må man køre lige så langt man lyster i egen bil, uden at skulle betale ekstra kilometer-penge, man får ingen regning for ridser i lakken el.lign. og man overnatter billigere på campingpladserne. Til gengæld er man så nødt til at bruge pladsernes tørklosetter, men de var altid pæne og rene. De blev selvfølgelig heller ikke brugt så tit, for alle andre kørte jo i motorhome og havde sit eget toilet med 🙂

Maden lavede vi altid selv på vores trangia-sæt og lejlighedsvis over bål.

Der findes masser af seværdigheder med en ret heftig entre. Vi udvalgte med hård hånd nogle få, som var et ”must” og gik ellers efter de gratis glæder.

Vores egentlige mål med denne rejse var, at vi som familie måtte få nogle gode fælles oplevelser, som kunne være med til at præge vores fremtid, og sætte sig som en milepæl i vores liv. – Og set i bakspejlet må man sige at det lykkedes til fulde.

Har du lyst til at læse mere så følg med på de næste sider.

Læs næste afsnit her