2. Forberedelser til rejsen

2. Forberedelser til rejsen

Impulsivitet og fleksibilitet skulle gerne være en vigtig bestanddel af enhver rejse, men man kommer ikke uden om, at en del forberedelser inden turen også er nødvendige.

Foreløbig rejseplan
Det er væsentligt at lave en foreløbig plan over hvilken rute man vil følge på sin rejse. Et valg af én vej er automatisk også et fravalg af en anden. Man må altså gøre op med sig selv, hvor langt man vil køre, og om man vil se lidt af et stort område, eller om man hellere vil sætte fokus på et mindre område.

Landkort er typisk ret dyre at købe i andre lande, men det er nødvendigt at have i hvert fald et godt kort for at kunne planlægge sin rejse, og for at få en fornemmelse af afstande. Nordisk Korthandel i København har et godt udvalg til rimelige priser.
Se også: www.scanmaps.com

Et decideret kortatlas, kan man købe efter ankomsten, hvis man har behov for det. Måske opdager man at det er unødvendigt, da der i de øde områder under alle omstændigheder ikke er så mange veje. Se også pkt. 6.2.

Både hos Nordisk Korthandel og My Planet www.myplanet.com forhandles rejsebøger, og vi kan varmt anbefale bøgerne fra Lonely Planet, som ganske vist er på engelsk, men meget up to date med alt.

På Internettet kan man også blive inspireret til rejseoplevelser. Hver lille by har sin egen hjemmeside med flotte billeder og lokkende tilbud til turister. Brug evt. stednavne fra landkortet til at søge på fx www.google.dk efter interessante seværdigheder,
gode vandrestier o. lign.