Passivhus

Byggeriet på Lodbjergvej.

2017:

Vores teltplads er flittig besøgt og der er lavet nogle forbedringer deromme.

Nu kan vi snart se en ende på elmetræerne. Der er ikke mange tilbage. De meste ender som planker eller som brænde så der er ikke meget spild.

2016:

Vi fik lavet de sidste bundstykker færdig og fik malet terrassen. Endvidere skulle begge bygninger males i sommerferien. Men grundet meget fugtig luft blev maskinhuset ikke helt færdig. Der er kommet flere fejelister op efter vi endelig fandt et type vi kunne bruge.

I efterårsferien kom der hegn op på et stykke jord omkring køkkenhaven. Der skal så i 2017 gå et par frilandsgrise. Grisene arbejder i jorden og fjerner alt ukrudt samt gøder jorden godt.

I æblelunden er der plantet 10 nye frugttræ af forskellig art.

2015:

Sommerferien blev brugt på at lave terrasse omkring det meste af huset. Endvidere har vi lavet de første bundstykker til vinduerne. Træet er nu så tørt at det kan bruges til bearbejdning.

2014:

Der er stadig interesse omkring vores nye hjem. Der har været flere besøgende inde og se/høre om projektet. De fleste besøg var aftalt, men der har også været mere spontane besøg.

September – oktober. Der fældes igen på grunden af de døde elm. Igen skæres de ud i 2″ planker. Men vi planter også mange træer. Dels i indkørselen for at få skab læ hvor terrassen skal ligge, men også rundt omkring hvor de fældede træer har skabt luft. Total har vi passeret 1000 nyplantede træer siden 2010!

Juli- august. Begge bygninger blev malet udvendigt. Der blev nedgravet rør så regnvandet ledes væk fra bygningerne. Planen er at de delvis skal opsamles.

April – maj. April var utrolig dejlig tør, så der blev kørt 30 – 40 kubikmeter muld ned bagerst i haven så vi fik det hævet. Det meste er lagt ud i græs men lidt bede blev der også plads til.

Januar – marts. Det meste er nu på plads men det tar altså lang tid af få lamper, billeder og møblerne på plads. Vi er nu snart i april måned og mangler at få fodlister op samt at få bundstykker i vinduerne.

Vi vil bruge de elme træer som var på grunden. Vi har fået flere stammer skåret ud i 2″ planker og efter de har ligget til tørre skal de bruges til bundstykker i vinduerne.

2013:
Januar nåede vi til før den sidste port kom i. Men vi fik aldrig det blæse vejr eller snefygning som vi havde frygtet. Solcellerne kom på taget takket være Tømre Karsten Iversen, Thyholm.

I februar fik vi måleren flyttet ind i maskinhuset og solcellerne koblet på så vi nu har gratis strøm.

De sidste træer blev fældet så der blev plads til det kommende stuehus.

Flere dage i marts blev brugt på at isolere væggende og få noget beklædning på siderne indvendigt. Bad/toilet blev der også startet op på.

9. april påbegyndte Thyholm murer så soklen til det 220 kvm store hus. En mærkelig fornemmelse ikke at skulle være med i det projekt.

7. og 8. maj rejste Hassinhuset så huset. Det hele blev lavet hjemme på deres værksted og så samlet vha at en masse folk og et par kraner.

17. maj holdt vi rejsegilde.

Juni måned brugte Hassinhuset så til at få vinduere og udvendigt beklædning på plads. Thistede pejsebutik fik skorsten og brændeovn på plads. Forventet års forbrug. 3 rummeter træ.

Vores egen sommerferie blev brugt til at spartle de 400 kvm vægge, slibe, tapesere og male væggene. Der blev isoleret og sat loft op.

August kom Vestervig el så til og fik sat strøm til huset. Vi andre fik køkken og badeværelse på plads – næsten

I september blev vi arbejdsramt så tingene skete i et andet tempo. Men en lille ting hverdag bliver også til noget, når måneden er omme. Vaskemaskine og tørretumpler blev sat til og håndvask i teknikrummet blev også klar. Men det bedste var nu vand og kloark i køkkenet. Ovn og komfur blev også benyttet efter tilslutning så grill mad er nu endelig slut.

Hassing-huset låntet huset til åbenhus for at vise hvorledes en moderne hus kan se ud selv om det er energi rigtig. Det blev til 150 – 200 gæster på de 3 timer. Spørgelysten var stor. Men 2 spørgsmål var dominerende. Hvad koster det at bygge og hvad koster det at varme op. Svar 2,8 millioner og 1350 kr om året 🙂

Her et link til til projektet. der er både billeder, tekst og lyd!!!

2012:
Januar til marts er brugt på oprydning. De voldsomme storme kostede en del træer. Desværre kostede det et par gamle æbletræer men vi må plantet noget nyt.

Stugaen midt i haven har fået installeret varmekilde så på en kold dag kan madpakken fortæres i hyggelige omgivelser.

April gik med at få kørt lidt jord i haven og vi fik plantet lidt buske.

Maj måned var vendepunktet. Vi fik rejst spær med hjælp fra venner og familie. Herefter var det bare med at få det lukket foroven.

Juni brugte vi med at få tømmeret på plads inden pladerne skulle op. Vi fik en tømmer til at ligge plader op og fik brændt pap på i juli måned.

I august fik vi beklædt nordsiden af bygningen og først i oktober blev huset helt lukket. Døre og vinder er i, men portene lader vente på sig. Der er længere leveringstid på porte end jeg havde påregnet. Vi forventer dog at det hele er på plads inden julen.

Der er indkøbt 9kw solceller som skal op i foråret 2013.

2011:
Her i januar har vi fået fjernet meget jordisk gods fra stuehuset. Ryddet op i grene og andet som blev gemt under sneen.

Februar og marts blev brugt til at få fældet de sidste træer hvor det kommende maskinhus skal stå. Samt ikke mindst få fjernet træstubbe og rødder. Fint med en rendegraver til dette arbejde.

April og maj hvor alting kommer i gang, blev brugt til at få påbegyndt vores lille STUGAN i haven. En lille hytte med tilhørende terresse og udekøkken. Der blev også lige plantet lidt træer. En lille køkkenhave blev også etableret.

I maj fik vi også fjernet alle bygninger på matriklen. Et stuehus med kælder. En 10m brønd blev fjernet. 2 stk drivhuse med kælder under den ene, samt en garage og en stor cisterne med opsamlerbrønd. Et stort arbejde som ANDREAS MASKINSTATION udførte til UG med kryds og slange.

De fleste af murstenene blev knust og lagt i en vej vi fik etableret. Nu kan en stor lastbil med 40 ton køre op til den kommende byggeplads uden problemer.

Juni måned blev brugt til at få sat soklen til det kommende maskinhus. Få lavet lovlig kloak med nedsivningsanlæg. Desværre skulle vi 150m væk fra huset med nedsivningen, så det blev en lang slange som skulle graves ned. FAURHOLT BYG og ANLÆG har udført arbejdet både med støbningen og kloak. Dejligt med et firma som kan det hele.

I starten af juli blev der lavet indvendig kloak – isoleret og støbt et gulv. Nu er der både strøm og vand til bygningen. Så venter vi på at spærrene kommer engang til august.

Spærrene var lidt forsinket. Det blev et travlt efterår så det byggeriet har lagt stille.

Der er blevet fælder en del men også plantet mange nye træer. Så håber vi bare de overlever vinteren.

2010:
Sommeren og efteråret gik primært med at få fældet en masse træer, især elm som var gået ud.

Vi fik også en bygge tilladelse bevilliget, så nu kan vi komme igang. Desværre mangler der stadig at blive fjernet en masse fra de gamle drivhuse samt få lavet en ordentlig vej gennem grunden.

Efteråret bød på masser af regn som gik over i sne.

Der skal opføre et nyt maskinhus samt et nyt stuehus. Begge bygninger i limtræsspær. Vi håber snart at få lagt tegninger over huset ind her på siden.